tungelund dk.jpg

 

 

 

ÆldreSagen (uddrag af artikel i medlemsblad)

 

Når kærlighed bliver kontroversiel

 

Forelskelsen kender ingen alder, men den støder ofte på fordomme og modstand fra ikke mindst de yngre generationer. Forfatteren Runa Kähler langer gerne ud efter de midaldrende døtre, som sætter egne følelser og fattigfine fornemmelser forud for forældrenes lykke.

 

 

- Man kan selvfølgelig frygte, at ældres ret til et kærlighedsliv ofte bliver undertrykt af omgivelserne. Af ”børnene”, de midaldrende mænd og kvinder, for hvem det er svært at skulle udvise frisind, når en efterladt forælder pludselig bliver smask-hamrende forelsket. 

 

Det mener forfatteren Runa Kähler, som har udgivet flere bøger om følelses- og kærlighedslivet i den tredje alder. Senest beskrevet i bogen ”Lores forunderlige dag”, der er en reaktion på et mønster, som hun har oplevet gentagne gange. 

 

- Børn af 60’ernes og 70’ernes stigende frisind bliver pludselig sat på en hård prøve, når de skal acceptere, at deres ”gamle mor” har forelsket sig i en ny mand. Udbrud som ”Jamen, var du da ikke glad for far, da han levede?”, eller ”Skal det nu lige være en sådan mand, du vil dele resten af livet med?”, er ikke ukendte reaktioner, når en enlig forælder vælger at fortælle om sin nye kærlighed, beretter den 70-årige Runa Kähler

 

Hun tøver ikke med at kalde generationerne snerpede, fordomsfulde og bornerte på de ældres vegne. Generationerne, som for 30-40 år siden råbte op om frihed til at leve eget arbejds- og kærlighedsliv, klarer sjældent frisindets store lakmusprøve.