tungelund dk.jpg

 

 

 

AMU Syd (Uddrag af pressemeddelelse)

 

En god udfordring - isoleret set

 

Som eneste uddannelsessted i Jylland/Fyn, har Amu Syd i Kolding netop udklækket endnu et hold af isolatører på voksenlærling-uddannelsen. Fra Grenå deltog medarbejdere fra to virksomheder.

 

Mere end 100 års erfaring er samlet om bordet i kantinen på Amu Syd i Kolding. Seks mænd, alle med adskillige års erfaring og hænderne skruet rigtigt på. Men indtil i dag har de manglet noget vitalt. Papiret på deres færdigheder.

For 32-årige Thomas Møller fra Grenå Isolering var springet til voksenlærling-uddannelsen som isolatør ikke svært.

 

- Jeg har stort set altid arbejdet med isolering. Lige fra jeg var 17 år. Så da tilbuddet om at få en uddannelse indenfor faget kom, sprang jeg til. Udsigten til at få papir på sine færdigheder var tillokkende, røber han.

 

orhåndsmeldingen om, at alle på holdet er bestået, har netop nået bordet. Nu venter den individuelle karakter. Humøret, som tilsyneladende ikke har fejlet noget, får et ekstra hak opad. Snakken går lystigt nu, efter syv uger fælles skolegang, og hvor de atter skal tilbage på de respektive arbejdspladser.

 

et har været godt at få genopfrisket sin viden, og få noget teori på det, som jeg har arbejdet med i så mange år. Det har været spændende at lære ”de gamle dyder”, og få håndværket arbejdet helt ind i kroppen, fortsætter Thomas Møller, der de seneste to år i voksenlærling-uddannelsen har haft tre skoleforløb af syv ugers varighed.