tungelund dk.jpg

 

 

 

Hvad skal vi med slagterforretninger?

- Hvorfor gå til slagteren, når du kan få det samme i et supermarked?

Det spørgsmål får jeg af og til stillet af ikke-slagterkunder, og jeg må erkende, at det for nogle mennesker rettelig ikke gør den store forskel, om de handler det ene eller det andet sted. Men heldigvis får flere og flere forbrugere øjnene op for, at det ikke er lige meget, hvilke råvarer vi bruger i madlavningen. Har man en gang smagt kvalitetskød, er det svært at nøjes med mindre. For godt slagterhåndværk fornægter sig ikke.

Men hvad er kvalitet? Og hvad er godt slagterhåndværk? Hos Mesterslagteren er det, at vi kræser for de gode råvarer. Det vil sige, vi udvælger det bedste kød, vi modner det til perfektion og vi skærer eller hakker kødet efter ønske. Og i den rette mængde, uanset om det er til dig selv, til tre, fem eller syv personer. Og så giver vi tillige råd og vejledning med i prisen, så kunden altid er sikker på at være klædt på til at lave et perfekt måltid mad. Det kalder vi håndværk!

Mod og modning

Den korrekte modning er og behandling er kødet afgørende for, at slutresultatet bliver godt. Derfor modner vi generelt også vores kød på ben, i egne kølerum, helt som man gjorde i gamle dage. Og lige så længe. Et dyr, der modner på krog, mister 7-10 procent vand om ugen, men det er til gengæld din garanti for, at kødet opnår den helt rigtige, koncentrerede smag.

Selv den bedste kok kan ikke trylle et ægte festmåltid ud af et dårligt stykke kød, og derfor er vi ikke bange for at sige, at vi som Mesterslagtere er stolte af vores håndværk. Det er nemlig hos slagteren, at grunden til et godt måltid lægges.

Hos Mesterslagteren salter, krydrer og marinerer vi tillige masser af kød hver eneste dag, og til forskel fra de industrielt fremstillede produkter, både kan og tør vi fremstille vores hel- og halvfabrikata med så meget smag og kant, at det faktisk gør en forskel, hvor du køber det. For eksempel er alle Mesterslagtere overbeviste om, at netop de laver Danmarks bedste leverpostej. Og du må vist hellere selv smage, for hver slagter har sin egen opskrift, sit særpræg. Og det er vi stolte af!