tungelund dk.jpg

 

 

 

 

Arbejdet gør forskellen

En gruppe førtidspensionister har fået en central rolle i vedligeholdelsen af Den historiske Miniby. Men det er ikke kun området omkring Madsby Legepark, der profiterer af samarbejdet mellem minibyen og ProAktiv.

 

- En kæmpe gevinst, intet mindre. Vi manglede nogle hænder til vedligeholdelsen af minibyen og arealerne omkring den. Og det har vi med ProAktivs indtræden virkelig fået. Du kan helt konkret se, at vi nu har fået nogle engagerede folk til at tage sig af arbejdet, siger projektchef i Den historiske Miniby, Mogens Stobberup.

Han indrømmer gerne, at han omkring årsskiftet, hvor ProAktiv blev koblet på minibyen, var en smule skeptisk overfor, om de fysisk og psykisk handicappede fra det såkaldte Fabrik Ekstra kunne løfte opgaven. Men den tvivl blev hurtigt gjort til skamme.

- Finn Hørsted, der er daglig leder af folkene fra Fabrik Ekstra, får virkelig det bedste frem i alle. De falder alle utrolig godt ind i gruppen hernede, og vi har vist fået en sjovere hverdag, efter at vi er blevet flere, lyder det fra Mogens Stobberup.

Og ProAktivs Finn Hørsted glæder sig over den ubetingede ros til gruppen, som efter hans overbevisning også er fortjent.

- Der er ingen tvivl om, at medarbejderne her trives med projektet. Ikke mindst fordi de får en anden identitet i arbejdet her. De går pludselig fra at være fysisk eller psykisk syge til at være medarbejdere ved en turistattraktion, som har betydning for byen. Det gør noget ved selvværdet, at man hver dag kan trække i det grønne arbejdstøj. Ingen tvivl om det, lyder hans vurdering.

Finn Hørsted ynder selv at sammenligne menneskers behov for arbejde/arbejdslignende relationer med brandtrekanten.

- For at få en brand, skal der være tre ting til stede: ilt, varme og brandbart materiale. Tager du en af delene væk, dør branden. Jeg tør godt vove den påstand, at det er nogenlunde sådan for os mennesker. Vi har brug for søvn, fritid og arbejde, hvis vi skal fungere socialt. Tager du den ene af disse ting væk, brænder de fleste af os mentalt sammen. Derfor er det så vigtigt, at også fysisk og psykisk handicappede har et arbejde at gå op i. Hvis de vel at mærke kan magte det. Men det kan rigtig mange, er min erfaring.