tungelund dk.jpg

 

 

 

Hjerterum, KFUM’s Sociale Arbejde (Uddrag  af artikel i medlemsblad)

 

Bajere som efterbehandling

Nøgleordene er eksponering og håndtering, metoden blandt andet en direkte udsættelse for de risiko-situationer, som tidligere har ført deltagerne ud i et oftest uhæmmet misbrug. Bajerne!

 

 - Selvfølgelig er det svært. Men når deltagerne først har lært at håndtere trangen og fået en forståelse for hvad der sker, når de ser en øl, så er de allerede godt på vej til at kunne leve et liv uden alkohol, siger psykolog Jörg Albers, forud for mødet med deltagerne i Sydgårdens efterbehandlingsprogram ”At blive ved med at holde op”.

 Siden februar i år har Sydgården, med psykolog Jörg Albers som primusmotor, arbejdet med et i Danmark helt nyt efterbehandlingsprogram. Et program, som i høj grad adskiller sig fra den gængse efterbehandling af alkoholikere.

 Den grundlæggende ide i projektet er eksponering - en systematisk og direkte udsættelse for alkohol og de medførende tanker og følelser, som tidligere har ført deltagerne ud i et ukontrolleret misbrug. Eller på godt dansk: Der kommer øller på bordet.

 Jörg: - Tom, du skal vide, at du er ”styrmand” på seancen her. Du kan til enhver tid sige stop. Det er dig, der bestemmer hvor langt vi skal gå. Hvordan har du det med at sidde her?

Tom: - Det er underligt, jeg har hjertebanken og er vildt nervøs. Jeg ved, at der vil ske noget, men ikke hvad. Sidste gang, da jeg bare så på, fik jeg en utrolig trang til at drikke – men jeg gjorde det ikke.