tungelund dk.jpg

 

 

 

Odense Ugeavis (uddrag fra artikel)

 

Træt af fulde og skæve folk

Efter 30 år i overhalingsbanen har 47-årige Ole fundet stedet, som er med til at holde ham fast i et regulært liv som ”clean”.

 

- Jamen, det er det jeg vil. Jeg vil være ”clean”, leve et nogenlunde normalt liv, og det gør jeg blandt andet ved at komme her, forklarer Ole, mens han sætter sig til rette foran dagens ret: koteletter med stegte kartofler, grønsager og en skarp sauce der vil noget.

 - Middagsmaden skal jeg have. Hvis ikke jeg kan lide dagens ret, så snupper jeg en omgang tarteletter. Det går man aldrig fejl i byen af, forklarer den tidligere narkoman med et smil.

 Ole gjorde, for et par år siden, et valg af de store. Efter 30 år i det rigtig hårde liv havde han fået nok af fulde og skæve folk – og ikke mindst sig selv.

 - Alt i alt er jeg kommet her i små fem år. De seneste par år har jeg været helt stoffri, og det agter jeg at blive ved med. Her i Paraplyen føler jeg mig rimelig sikker på ikke at møde fulde og alt for skæve folk. Stedet er med til at holde mig fast i, at jeg ikke skal tilbage til det hårde liv.

 - Det fede ved stedet her er, at man både kan være med ved ”slyngelbordet” i midten af cafeen, eller man kan sætte sig ved et af de små borde langs væggen og læse sin avis. Jeg gør begge dele, helt som jeg har behov for.

 

Lov at være sig selv

- Der er utrolig mange søde mennesker at snakke med. Og jeg er ikke i tvivl om, at det psykisk har stor betydning for mig at komme et sted, hvor jeg kan mærke, at jeg er velkommen. Jeg har behov for at komme ud blandt andre mennesker, hvis ikke jeg skal få problemer igen. Her interesserer vi os for hinanden – uden at være nysgerrige.