tungelund dk.jpg

 

 

 

SchoolMagazine, skoleblad til 80 gymnasier (uddrag fra artikel)

 

Tøsedrenge eller machofyre?

Er nutidens unge mænd en samling vatnisser og tøsepus, som ingen midler skyr for at slippe for de ni måneder ” i trøjen”? Eller er de smarte fyre, der bruger hovedet frem for geværet? Har lysten til at forsvare Danmark og friheden i verden forladt morgendagens mænd? SchoolMagazine gik tæt på dem, det drejer sig om.

 

 - Jeg lægger ikke skjul på, at jeg føler mig ret heldig over at være sluppet for værnepligten. Det er spild af tid, og jeg vil meget hellere bruge det års tid på at rejse ud i verden og få nogle fede oplevelser, siger 3.HH’eren Christian fra Randers Handelsskole.

Hvor Christian ikke just var afvisende, HVIS han havde trukket en nitte og fået tilbudt et lille års tid i den grønne uniform, er klassekammeraten Hans-Christian noget mindre interesseret.

- Jeg ser absolut intet formål med at lære at slå ihjel, og går jeg hen og trækker værnepligten, melder jeg mig til Beredskabsforbundet. Jeg skal ikke ind for at ligge og rode med et gevær, fastslår han med overbevisning.

Sidste, og mest håndfaste melding kommer fra den tredje af de tre navnebrødre og klassekammerater, Kristian, der ikke har meget til overs for værnpligten.

- Afskaf værnepligten, den koster en masse penge, og holder fast i en samling lalle- og ligeglade gutter, som kun gøre ringe gavn. Etabler i stedet en topprofessionel hær, med en samling soldater, der både får en ordentligt løn og er udrustet til opgaven, foreslår Kristian, der seriøst tænker på at melde sig til hæren, og ikke afviser en karriere indenfor systemet.

- I Danmark findes der vel under 500 reelle soldater, som kan bruges til noget herhjemme og ude i verden. Det er Jægerkorpset og Frømandskorpset. Det er efter min mening soldater af den rigtige og brugbare kaliber, lyder det.