tungelund dk.jpg

 

 

 

Kirkeavisen Udfordringen (uddrag af artikel)

 

Væk fra “nakkefællesskabet”

Folkekirken skal turde gå ud og møde folk, der hvor de er. Få dem i tale, lytte til dem, være åben. Søgningen efter den åndelige dimension er større end den længe har været, og det må vi udnytte, siger teolog og studievært Henrik Nordborg, som i øjeblikket er tv-aktuel med programmet “Festen, der ikke vil dø”.

 

- Undersøgelser viser, at omkring 70 procent af befolkningen ville bede til Gud, hvis de kom i en situation, hvor sorg eller problemer steg dem over hovedet. Dette kæmpe potentiale må vi forstå at udnytte i folkekirken - ellers kan den lige så godt lukke, lyder den kontante udmelding fra teolog, organist og ungdomssekretær i Israelsmissionens Unge, Henrik Nordborg.

Den tv-aktuelle ungdomssekretær er ikke bange for at lange ud efter sin folkekirke, som efter hans mening mange steder udviser en stærk berøringsangst overfor medlemmernes åndelige søgen.

 - Efter 60’ernes og 70’ernes kraftige åndelige virvar og samtidige afstandstagen til det kristne etablerede samfund, oplever vi netop i disse år en stadigt stigende interesse for det religiøse. Hvis folkekirken ikke formår at tage tråden op i denne situation, så har jeg svært ved at se, hvordan fremtiden skal tegne sig for det folkekirkelige menighedsliv - eller den måske eskalerende menighedsdød. Kristendommen står med det bedste budskab - et budskab alle kan få kvit og frit, fortsætter Henrik Nordborg.

Personligt så han gerne, at folkekirkerne generelt fik flere udadrettede medarbejdere, som tog hånd om menigheden. Ikke nødvendigvis præster, for Henrik Nordborg er meget varm på diakon/sognemedhjælpertanken.