tungelund dk.jpg

 

 

 

Rockmamma in spe

Laura Lundfold har bevidst kvittet mainstream-genren, når hun skriver tekst og musik til rockbandet Her Day. Både i ord og toner henter hun vildskaben frem fra sit indre.

 

Har man siddet og snakket med Laura Lundfold før man hører og oplever hende på scenen, så er der mildest talt en overraskelse i vente. For den 27-årige midtjyde ligner ikke umiddelbart en rockmamma, der går på scenen for at blæse publikum godt tilbage i sæderne.

Men der er både blæs og hvæs på, når Laura Lundfold og resten af bandet Her Day trykker den af med, hvad man uden at overdrive kan kalde rock i den hårde ende. Og sit umiddelbart rolige væsen til trods, kommer der noget vildt og dynamisk ud og over scenekanten, når hun står som forsanger for rockgruppen.

- Der er noget råt, nærmest indædt og ”in your face-agtigt over vores musik, og dermed er det også svært ikke at have en holdning til os, lyder det forud for Open Night-koncerten, da Laura Lundfold bliver bedt om at sætte ord og begreb på sin egen musik. Sine egne tekster og melodier.

- Jeg har det sådan med min musik, at jeg simpelthen ikke kan lade være. Det er det første jeg tænker på, når jeg står op om morgenen, og det sidste jeg tænker på, når jeg går i seng. Du kan vel kalde det en afhængighed. Og jeg må rigtig tit tage mig selv i at sidde og banke rytmer til et nyt beat på de mærkeligste steder og tider - når jeg kører i toget eller vi er til middag hos svigermor, lyder det med stort smil fra kvinden, der om få år måske bliver en af landets markante rockmamma’er.

Ikke som de andre

I Laura Lundfolds egen lille swot-analyse er hun og den øvrige del af gruppens medlemmer helt klar over, hvor bandets styrker, svagheder, muligheder og udfordringer ligger.

- Vores musik ligner ikke umiddelbart noget af det, som du ser på musikscenerne i dag. Jeg vil kalde det rock med et twist, noget, der er helt vores eget – og det der gør, at vi til enhver tid kan stå 200 procent inde for musikken. Det indebærer selvfølgelig også risikoen for, at vores band reelt kan risikere at havne i en niche, hvor publikummet ikke er så stort, at vi kan leve af der herhjemme i Danmark, vurderer hun.

- Derfor har vi også et forholdsvis klart mål og ambitioner om at søge til udlandet, nærmer specifikt Tyskland, hvor vi tror, at publikumsunderlaget er større.

Non-X-factor

Men selv om drømmen og målet er en musikalsk karriere, har Laura Lundfold en aldeles afslappet holdning til begrebet succes.

- Altså, vi er jo ikke et X-factor-band. Vi tror på det lange og seje slid, vi tror på det solide benarbejde med både tekster og musik, og vi skal nok finde en vej frem. For mig handler det om at komme ud med den musik jeg har inde i mig selv, og de tanker og tekster, jeg gerne vil dele med andre. Men selvfølgelig vil vi gerne være store en gang – at sige andet ville være en løgn.

Og selv om hun ikke selv betegner sine sange som specielt politiske, så erkender hun, at teksterne forholder sig kritisk til det liv, hun selv og mange af os andre lever.